PRETECT Receptie

In veel organisaties lopen de werkzaamheden van de receptie en van de beveiliging in elkaar over. Ook wordt er wel gebruik gemaakt van een zogenaamde Security Host, iemand die de taken combineert. In PRETECT Receptie kan men beide werkzaamheden ondersteunen, zowel van de receptie als van de beveiliging. Of u nu met een aparte receptie werkt of het combineert met de beveiliging, het is beide mogelijk. De beveiliging kan zien wat er in de receptie geregistreerd wordt en de Security manager kan alles volgen. Het brengt gastvrijheid en veiligheid bij elkaar.

Meer dan het registreren van binnenkomende bezoekers

Vanuit het oogpunt van de beveiliging is de bezoekersregistratie meer dan alleen het vastleggen van de binnenkomst en het vertrek van een bezoeker. Om een bezoeker veilig in de organisatie binnen te laten, zijn er meer mogelijkheden. Is de persoon van te voren aangemeld? Of nog veiliger, is er intern een aanvraag voor het bezoek gedaan die goedgekeurd is door een (Security) manager? Misschien wilt u de namen in de bezoekersaanvragen controleren op de lijst van personen die niet door uw screening zijn gekomen. Al deze bezoekersprocessen worden door PRETECT ondersteund. Met een bezoekersaanvraag kunnen de interne medewerkers een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld via een link op uw intranet. Geaccordeerde bezoekersaanvragen worden overgezet naar een voormelding die zichtbaar wordt voor de receptie en de beveiliging. Op het moment dat de bezoeker arriveert, wordt de voormelding overgezet naar een bezoekersregistratie.

Het begeleiden van bezoekers is een kerntaak van de receptie. Vanuit Facility en Security komen daar extra taken bij. Bijvoorbeeld het reserveren van vergaderruimten, het uitgeven van sleutels of het registreren van gevonden en vermiste voorwerpen. Afhankelijk van uw situatie kunnen in PRETECT functies bijgeschakeld worden om deze werkzaamheden te ondersteunen.

Voor wie?

PRETECT Receptie wordt zowel gebruikt door de receptionist en de security host als de beveiliger. De module helpt zowel de Hospitality manager als de Security manager om de bezoekers en de veiligheid te managen. De Security manager heeft een systeem waarin het bezoekersproces samen met de andere beveiligingsprocessen zijn geïntegreerd.

Welke functionaliteit heeft PRETECT Receptie?

Bezoekersaanvragen indienen
Registratie van bezoekers
Uitgifte van bezoekerspassen
Uitgifte interne passen
Voormelden van bezoekers
Receptietaken / acties
Receptie-procedures
Uit te breiden met: Gevonden voorwerpen
Uit te breiden met: Sleuteluitgiften
Uit te breiden met: Reserveren van vergaderruimten

Terug naar het overzicht PRETECT Security.

Organisaties die gebruik maken van PRETECT


Logo Gemeente Amsterdam Logo Gemeente Utrecht Logo Provincie Zuid Holland Logo Rijkstoverheid Logo Teylingereind Logo Erasmus Universiteit Rotterdam Logo VU Logo Rijksmuseum van Oudheden Logo Rabobank Logo PostNL Logo Efteling Logo Uniper Logo Spie Logo Parnassia Groep Logo Haga Ziekenhuis Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix Logo Sein Logo Koningklijke Joh. Enschede Logo Idemia Logo Proseco Global Security Heineken

Werken in de cloud


PRETECT kan intern in uw organisatie geïnstalleerd worden, maar kan ook als cloudapplicatie worden gebruikt. De cloudapplicatie (PRETECT SaaS) heeft het voordeel dat u geen IT-beheer en geen IT-beheerkosten heeft. Altijd bereikbaar, veilig en gemakkelijk te starten via een eigen Virtual Private Server (VPS).

Software as a Service


SaaS staat voor Software as a Service. SaaS producten zijn oplossingen in de cloud. U neemt het gebruik af als een service met een maandabonnement. Dit betekent:

  • Geen investering
  • Gemakkelijk beginnen
  • Gemakkelijk uit te breiden
  • Gemakkelijk stoppen (geen risico)
  • Geen interne IT kosten
  • Geen IT beheer kosten
  • All-in prijs per maand

Het maakt de SaaS oplossing laagdrempelig en eenvoudig om te proberen!

Virtual Private Server


Het plaatsen van uw informatie in de cloud vraagt vanzelfsprekend aandacht voor de veiligheid van deze informatie. Wij bieden daarom onze klanten aan om te werken met een VPS (Virtual Private Server). Hiermee heeft u een eigen omgeving op het internet die beveiligd kan worden met een firewall. Zo krijgen alleen de IP-adressen die u wenst toegang tot de applicatie.